David de Jongh Producties
home televisie opdrachtfilms overig informatie contact
radio
veggievlog
teksten
voice-over
eddy_de_jongh
jazz_tv
fotografie
grafisch_werk
slagwerk
mondfluit
jubileum-dvd
Heeft u ooit nagedacht over de vraag wat u nu een werkelijk waardevol cadeau vindt? Een cadeau waar niet alleen u, maar ook de generaties na u nog tot in lengte van dagen plezier van zullen hebben? Jubileum-DVD biedt u de mogelijkheid uw levensverhaal in beeld en geluid vast te leggen en zo een fantastische herinnering te creëren. U kunt zelf kiezen voor de invalshoek en de onderwerpen, ook kunt u gebruik maken van de suggesties van de maker van Jubileum-DVD.

Met Jubileum-DVD krijgt u een unieke kans om uw eigen visie te geven op de dingen die in uw leven belangrijk zijn en waren. Volgende generaties kunnen uw verhaal nog vele malen bekijken en zullen u, ook in de komende decennia, zien vertellen wie uw ouders of voorouders waren en wat voor werk zij deden. Het maakt u in feite onsterfelijk. Het interview wordt gemonteerd tot een prachtig verhaal met vele, door u zelf gekozen foto's of ander beeldmateriaal; het ultieme filmische document van uw leven.

Het is natuurlijk ook mogelijk Jubileum-DVD aan iemand anders cadeau te doen, iemand die bijvoorbeeld zijn verjaardag of een jubileum viert. Eventueel kunt u ook mensen rondom de hoofdpersoon aan het woord laten.

De bedenker en maker van Jubileum-DVD is David de Jongh. Hij leerde het filmvak van mensen als Bert Haanstra, Jaap van Meekren en Frans Bromet. Al meer dan tien jaar maakt hij levensverhalen op radio en televisie van onder meer Wim de Bie, Remco Campert, Peter van Straaten, Rijk de Gooijer, Aart Staartjes en Joop Braakhekke. Hij deed dat voor omroepen als de NPS, de KRO, de NCRV en de IKON.

David de Jongh wordt door collega's geprezen om zijn invoelende manier van interviewen, waarbij luisteren naar de geinterviewde centraal staat Jubileum-DVD wordt opgenomen met professionele, digitale videocamera's en wordt gemonteerd tot een digitaal programma, waarvan u kopiën kunt krijgen op VHS of DVD. U kunt net zoveel exemplaren bestellen als u zelf wilt.

De basisprijs voor Jubileum-DVD is 1750 Euro voor een DVD van 60 minuten gemonteerd met 25 foto's, incl. 5 kopieën op DVD of VHS. Eventuele extra kosten kunnen zijn: meer foto's, een langere montage, het gebruik van ander beeldmateriaal zoals oude super-8 filmpjes, het ontwerp van een bijbehorend hoesje etcetera.

Extra werkzaamheden kosten 55 Euro. Als u interesse heeft komt David de Jongh eerst bij u langs voor een voorbespreking van de onderwerpen, eventuele foto's en andere elementen die u in de film opgenomen wilt hebben. Daarna vinden de opnamen plaats, u kunt zelf kiezen op welke lokatie(s). Ten slotte vindt de montage plaats, die enige weken kan duren. En dan... heeft u een Jubileum-DVD.

Bekijk hier voorbeelden van Jubileum-DVD's:
  
Toby Vos, leven en werk (RTV Noordholland, 2004)
Documentaire over deze tekenares en schrijfster
bekijk
 
  
Het fotoalbum van mijn vader (Privé, 2002)
Eddy de Jongh vertelt wie de, veelal vermoorde, familieleden zijn uit twee fotoalbums
bekijk
 
  
Huwelijkscadeau
Een voorbeeld van een produktie die door familieleden cadeau is gedaan aan een bruidspaar.
bekijk
 
 
David de Jongh - Jubileum-DVD
David de Jongh - Jubileum-DVD
David de Jongh - Jubileum-DVD
David de Jongh - Jubileum-DVD